14.03.2019. године – “Извоз домаћих производа – изазови и одговори!”! #ef_unibl #sigurnoNajbolji

Dileme u obračunu plata i naknada u RS
март 11, 2019
Primjena softverskih paketa za upravlјanje projektima – KENDO Manager
мај 27, 2019

14.03.2019. године – “Извоз домаћих производа – изазови и одговори!”! #ef_unibl #sigurnoNajbolji

Partner Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, Udruženje mladih ekonomista UMEK, već duže od godinu dana radi na projektu “Kupuj domaće – ulaži u Srpsku!”. Za to vrijeme članovi UMEK-a posjetili su veliki broj kompanija iz Republike Srpske, te organizovali nekoliko predavanja na temu značaja kupovine domaćih proizvoda, kao i načina zaštite odnosno brendiranja domaćih proizvoda. Krajem godine, organizovan je i prvi Festival domaćih proizvoda koji je na ostrvu Stara Ada okupio preko 1000 posjetilaca i 40 izlagača. Na Festivalu je premijerno prikazan i video film koji govori o značaju kupovine domaćih proizvoda.

I u ovoj godini nastavlјamo sa aktivnostima vezanim za ovu veoma važnu temu za ekonomski napredak naše zemlјe.

Dana 14.03. sa početkom u 18 časova u svečanoj Sali Ekonomskog fakulteta, Cenatr za projektni  menadžment i preduzetništvo i Udruženje mladih ekonomista sa partnerima organizuje predavanje na temu “Izvoz domaćih proizvoda – izazovi i odgovori!”.

Uvodnu riječ održaće prof. dr Saša Petković, prodekan za nastavu na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci i rukovodilac Centra za prjektni menadžment i preduzetništvo, a o navedenoj temi govoriće i prof. dr Milenko Krajišnik, vanredni profesor Ekonomskog fakulteta iz oblasti međunarodne ekonomije.

Kako izvoz funkcioniše u praksi i sa kojim se sve izazovima možete susresti na tom putu saznaćete od Zorana Joldžića, izvršnog direktora GMP Kompani d.o.o. i Aleksandra Beraka, osnivača i vlasnika kompanije GMP Logistik.

Koje preduslove je potrebno ispuniti da bi se pokrenuo izvoz proizvoda?

Koje su procedure prilikom izvoza proizvoda?

Koji su troškovi izvoza?

Ako vas zanimaju odgovori na ova, ali i mnoga druga pitanja koja se tiču izvoza domaćih proizvoda, kao i primjeri iz prakse, prijavite se za učešće na info@umek-rs.com. Broj mjesta je ograničen.

Comments are closed.

EnglishSerbia